%0 Journal Article %T تاثیر استفاده از آنزیم پروتکسین برای انبارش باگاس بر خواص خمیر و کاغذ %J مجله صنایع چوب و کاغذ ایران %I انجمن علوم و صنایع چوب و کاغذ ایران %Z 2008-9066 %A عزیزی موصلو, احمد %A سواری, احمد %A رضایتی چرانی, پژمان %D 2019 %\ 11/22/2019 %V 10 %N 3 %P 457-468 %! تاثیر استفاده از آنزیم پروتکسین برای انبارش باگاس بر خواص خمیر و کاغذ %K انبارش باگاس %K پروبیوتیک %K آنزیم پروتکسین %K خمیرکاغذ سودا %K خواص فیزیکی و مکانیکی %R %X این تحقیق با هدف بررسی تاثیر استفاده از آنزیم پروتکسین (Protexin) به‌عنوان یک پروبیوتیک برای تیمار باگاس جهت انبارش شش ماهه بر خواص کمی و کیفی باگاس انبار شده برای تولید خمیرکاغذ و کاغذ انجام شد. برای این منظور از آنزیم پروتکسین در سه غلظت 125/0، 25/0 و 5/0 درصد نسبت به وزن خشک باگاس در دو دوره زمانی یک‌بار تیمار (افزودن پروتکسین در ابتدا و ذخیره‌سازی به مدت شش ماه) و دوبار تیمار (افزودن پروتکسین در ابتدا و تکرار پس از سه ماه در طی مدت انبارش) انجام شد. سپس باگاس حاصل، از نظر خواص فیزیکی (افت وزن و pH) و ترکیبات شیمیایی مورد بررسی قرار گرفت و در ادامه خمیرکاغذ سودا تحت قلیائیت 17 درصد، دمای پخت 170 درجه سانتی‌گراد و مدت پخت 30 دقیقه تهیه و خواص خمیرکاغذ و کاغذ آن اندازه‌گیری و با نمونه سبز و شاهد بدون تیمار مقایسه شد. نتایج نشان می‌دهد دوبار استفاده آنزیم پروتکسین با غلظت 5/0درصد بیشترین شرایط حفاظت از باگاس انبارشده در خصوص کیفیت ماده اولیه‌، خواص خمیرکاغذ و کاغذ تولیدی ایجاد کرد. در مجموع، هرچه غلظت و تعداد دفعات استفاده از آنزیم پروتکسین در انبارش باگاس بیشتر شود بهبود بیشتری در کیفیت باگاس‌،‌ خمیر و کاغذ تولیدی حاصل خواهد شد. %U https://www.ijwp.ir/article_35860_bef0793292454281bcfce19b2d1ff6ec.pdf