%0 Journal Article %T تاثیر پیش استخراج همی سلولزهای کاه گندم با آب داغ بر ویژگی‌های خمیر کاغذهای مونواتانول آمین-آنتراکینون و سودا-آنتراکینون %J مجله صنایع چوب و کاغذ ایران %I انجمن علوم و صنایع چوب و کاغذ ایران %Z 2008-9066 %A سید ناصرالدین, معصومه %A حجازی, سحاب %A همزه, یحیی %D 2019 %\ 11/22/2019 %V 10 %N 3 %P 361-372 %! تاثیر پیش استخراج همی سلولزهای کاه گندم با آب داغ بر ویژگی‌های خمیر کاغذهای مونواتانول آمین-آنتراکینون و سودا-آنتراکینون %K کاه‌گندم %K پیش‌استخراج‌آب‌داغ %K ‌مونواتانول آمین %K سودا %K آنتراکینون %R %X در این تحقیق پیش‌استخراج کاه گندم با آب داغ و سپس خمیر کاغذسازی مونواتانول آمین-آنتراکینون و سودا-آنتراکینون مورد مطالعه قرار گرفت. پیش استخراج همی‌سلولز‌ها با متغیرهای فرآیندی درجه حرارت 150 درجه سانتی‌گراد، زمان 45 دقیقه و نسبت آب به کاه 4 به 1 به عنوان تیمار بهینه انتخاب گردید. در میان خمیرکاغذهای حاصل از کاه گندم پیش استخراج نشده (شاهد) و پیش‌استخراج-شده، خمیرکاغذ مونواتانول‌آمین-آنتراکینون از کاه پیش‌استخراج‌شده بیشترین بازده را دارد. زیادترین افت بازده در خمیرکاغذهای حاصل از سودا-آنتراکینون از کاه پیش‌استخراج شده مشاهده می‌گردد. در شرایط مشابه فرآیندی اعداد کاپای خمیر کاغذهای سودا-آنتراکینون و مونواتانول‌آمین-آنتراکینون از کاه شاهد مقدار کمتری نسبت به خمیرکاغذهای حاصل از کاه پیش استخراج شده نشان می‌دهند و کمترین عدد کاپا متعلق به خمیر کاغذ مونواتانول‌آمین-آنتراکینون از کاه شاهد است. شاخص مقاومت به کشش در خمیرکاغذهای حاصل از کاه پیش‌استخراج‌شده هر دو فرآیند افت معنی‌داری پیدا می‌کنند. شاخص مقاومت به ترکیدن خمیرکاغذهای سودا-آنتراکینون از کاه پیش‌استخراج‌شده بهبود اندکی نسبت به نمونه شاهد آن دارند اما کاهش اندکی در شاخص مقاومت به ترکیدن خمیرکاغذهای مونواتانول‌آمین-آنتراکینون از کاه پیش‌استخراج‌شده مشاهده می‌شود. شاخص مقاومت به پارگی در خمیرکاغذهای مونواتانول‌آمین-آنتراکینون از کاه پیش‌استخراج شده افزایش آشکاری می‌یابد. درجه روشنی در هر دو فرآیند خمیرکاغذسازی پس از پیش استخراج کاه دچار افت اندکی می‌شود. میزان ماتی در خمیرکاغذهای سودا-آنتراکینون و مونواتانول‌آمین-آنتراکینون از کاه پیش استخراج شده به ترتیب با کاهش و افزایش روبرو می‌شود. %U https://www.ijwp.ir/article_35037_ae2da9d3b044717116473838c90bd4fe.pdf