%0 Journal Article %T تاثیر رطوبت لایه و پیش گرمادهی با امواج مایکروویو بر خواص فیزیکی و مکانیکی چوب لایه‌ای %J مجله صنایع چوب و کاغذ ایران %I انجمن علوم و صنایع چوب و کاغذ ایران %Z 2008-9066 %A فرج اله پور, محمد %A لایقی, محمد %A دوست حسینی, کاظم %A عدالت, حمیدرضا %D 2017 %\ 05/22/2017 %V 8 %N 1 %P 39-51 %! تاثیر رطوبت لایه و پیش گرمادهی با امواج مایکروویو بر خواص فیزیکی و مکانیکی چوب لایه‌ای %K پیش گرمادهی %K امواج مایکروویو %K خواص فیزیکی و مکانیکی %K چوبِ لایه‌ای %R %X در این تحقیق تاثیر رطوبت لایه‌ها و مدت زمان پیش گرمادهی با امواج مایکروویو بر خواص فیزیکی و مکانیکی چوبِ لایه‌ای مورد بررسی قرار گرفت. عوامل متغیر این تحقیق شامل رطوبت لایه‌ها در سه سطح 3، 5و 8 درصد و زمان پیش‌گرمادهی با امواج مایکروویو در سه سطح 0، 120و 180 ثانیه بود. برای ساخت تخته‌های چوب لایه‌ای از 9 لایه‌ی صنوبر به ضخامت 5/2 میلیمتر و چسب فنل فرمالدهید جهت اتصال لایه‌ها استفاده شد. فرکانس و توان مورد استفاده در این تحقیق جهت پیش‌گرمادهی لایه‌ها به ترتیب برابر2450 مگاهرتز و 4000 وات بود. نتایج نشان دادند که با افزایش رطوبت لایه‌ها از 3 به 8 درصد خواص فیزیکی و مکانیکی تخته‌های چوب لایه‌ای کاهش می‌یابند. در مقابل پیش‌گرمادهی با امواج مایکروویو موجب بهبود در خواص شد و با افزایش زمان پیش گرمادهی افزایش در خواص فیزیکی و مکانیکی دیده شد. تاثیر مثبت گرمادهی با امواج مایکروویو در مورد لایه‌ها با رطوبت بالاتر بسیار محسوس‌تر است. %U https://www.ijwp.ir/article_21146_2d7e15e5fc1d8abcd0eff5bcc5226823.pdf