%0 Journal Article %T بررسی تأثیر تیمارآنزیمی اندوگلوکاناز بر پالایش‌پذیری و سرعت آب‌گیری خمیرکاغذ OCC %J مجله صنایع چوب و کاغذ ایران %I انجمن علوم و صنایع چوب و کاغذ ایران %Z 2008-9066 %A افرا, الیاس %A اکبرپور, ایمان %A حزبی, نازبخت %A رسالتی, حسین %D 2014 %\ 05/01/2014 %V 5 %N 1 %P 129-138 %! بررسی تأثیر تیمارآنزیمی اندوگلوکاناز بر پالایش‌پذیری و سرعت آب‌گیری خمیرکاغذ OCC %K خمیرکاغذOCC %K آنزیم اندوگلوکاناز %K پالایش‌پذیری %K سرعت آب‌گیری %R %X در این تحقیق تأثیر مقادیر مختلف آنزیم اندوگلوکاناز و زمان‌های مختلف تیمار آنزیمی بر ویژگی‌های پالایش‌پذیری و سرعت آب‌گیری خمیرکاغذ OCC مورد بررسی قرار گرفت. آنزیم اندوگلوکاناز با مقادیر مختلف u1، u2 و u3 (برپایه وزن خشک خمیرکاغذ) در مدت‌ زمان‌های0، 5/0، 1، 5/1 و2 ساعت در شرایط ثابت فرآیندی به خمیرکاغذ OCC در دو حالت پالایش‌‌شده و پالایش‌نشده افزوده‌شد. خمیرکاغذهای تیمار شده در شرایط مختلف به لحاظ ویژگی‌های پالایش‌پذیری و سرعت آب‌گیری در مقایسه با خمیرکاغذ شاهد (خمیرکاغذOCC تیمارنشده با آنزیم) ارزیابی شدند. نتایج به‌دست‌آمده نشان داد که افزودن آنزیم موجب بهبود معنی‌دار (سطح اعتماد 95%) درجه روانی خمیرکاغذ OCC در مقایسه با نمونه شاهد شد، اما بهبود درجه‌روانی با افزایش غلظت آنزیم مصرفی، معنی‌دار نشده‌است. نتایج به‌دست‌آمده از تأثیر مقادیر مختلف آنزیم در سطوح مختلف پالایش نشان داد که افزودن سطوح مختلف آنزیم در خمیرکاغذهای پالایش‌شده در دورهای مختلف موجب بهبود معنی‌دار درجه‌روانی و سرعت آب‌گیری خمیرکاغذ شد. تأثیر افزایش غلظت آنزیم در بهبود درجه‌روانی و سرعت آب‌گیری با افزایش میزان پالایش خمیرکاغذ (سطوح بالاتر پالایش) کم‌تر دیده‌ شده‌است. همچنین در همه سطوح پالایش به کار گرفته‌شده، طولانی‌شدن زمان تیمار آنزیمی از 5/0 به 1ساعت (با مصرف میزان بهینه u1 آنزیم) تأثیر معنی‌داری را در افزایش درجه‌روانی خمیرکاغذ نتیجه داد اما در زمان‌های بیشتر از 1ساعت، کاهش درجه روانی معنی‌دار نبوده‌است %U https://www.ijwp.ir/article_11292_cc3146cf39efd6232b8411599f175250.pdf