3
گروه صنایع چوب و کاغذ، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران
چکیده
این تحقیق باهدف بررسی تأثیر استفاده از نانو الیاف سلولزی و نشاسته کاتیونی بر ویژگیهای نوری و مقاومتی خمیرکاغذ شیمیایی- مکانیکی (CMP) انجام شد. به همین منظور، ابتدا مقداری ازخمیرشیمیایی-مکانیکی (CMP) رنگبری شده کارخانه چوب و کاغذ مازندران بهعنوان نمونه شاهد انتخاب شد. سپس نانو الیاف سلولزی بهصورت ژل سفیدرنگ خریداری و در 4 سطح 0 ،2 ،3 و 4 درصد استفاده گردید. همچنین نشاسته کاتیونی با 3 سطح 0 و3/0 و6/0 درصد و خمیر الیاف بلند وارداتی در دو سطح 0 و 5 درصد به سوسپانسیون خمیرکاغذ CMP حاصل اضافه شد. از خمیرکاغذهای مذکور کاغذهایی با وزن پایه gr/m2 60 تهیه و خواص نوری و مقاومتی آنها طبق آزمونهای استاندارد TAPPI اندازهگیری و مقایسه گردید. نتایج نشان داد که با افزودن نانو سلولز روشنی، فاکتورa*، مقاومتهای پارگی، کششی، ترکیدن و مقاومت به عبور هوا در کاغذ حاصل افزایش، اما ماتی و سبزرنگی در کاغذ حاصل کاهشیافته است. نتایج نشان داد که با افزودن 5 درصد الیاف بلند وارداتی، همزمان با افزودن 3 تا 4 نانو سلولز، باعث بهبود تمامی ویژگیهای مقاومتی و نوری کاغذ حاصل بجز سبزرنگی و مقاومت به ترکیدن شده است. همچنین نتایج نشان داد که استفاده از 6/0 درصد نشاسته کاتیونی به همراه 4 درصد نانو سلولز نیز باعث بهبود اکثر ویژگیها بجز روشنی و مقاومت کششی شده است.
ویسی, رامین, کیائی, مجید, نیکبخت, علیرضا. (1399). تاثیر استفاده از نانوالیاف سلولزی و نشاسته کاتیونی بر ویژگی های نوری و مقاومتی خمیرکاغذ شیمیایی- مکانیکی. مجله صنایع چوب و کاغذ ایران, 11(3), 445-456.
MLA
رامین ویسی; مجید کیائی; علیرضا نیکبخت. "تاثیر استفاده از نانوالیاف سلولزی و نشاسته کاتیونی بر ویژگی های نوری و مقاومتی خمیرکاغذ شیمیایی- مکانیکی". مجله صنایع چوب و کاغذ ایران, 11, 3, 1399, 445-456.
HARVARD
ویسی, رامین, کیائی, مجید, نیکبخت, علیرضا. (1399). 'تاثیر استفاده از نانوالیاف سلولزی و نشاسته کاتیونی بر ویژگی های نوری و مقاومتی خمیرکاغذ شیمیایی- مکانیکی', مجله صنایع چوب و کاغذ ایران, 11(3), pp. 445-456.
VANCOUVER
ویسی, رامین, کیائی, مجید, نیکبخت, علیرضا. تاثیر استفاده از نانوالیاف سلولزی و نشاسته کاتیونی بر ویژگی های نوری و مقاومتی خمیرکاغذ شیمیایی- مکانیکی. مجله صنایع چوب و کاغذ ایران, 1399; 11(3): 445-456.