1
گروه مهندسی صنایع سلولزی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، ایران
2
گروه مهندسی صنایع سلولزی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتمالانبیاء بهبهان، ایران
چکیده
این تحقیق باهدف اصلاح نشاسته با آنزیم α-آمیلاز و مقایسه آن با نشاسته اکسیدی برای آهار سطحی کاغذ انجام شد. نشاسته خام تحت شرایط مختلف دمایی و زمانی با افزودن α-آمیلاز، برای دستیابی به گرانروی متناسب با نشاسته اکسیدی برای آهارزنی کاغذ پایه آمادهسازی شد. سپس نمونههای کاغذ صنعتی با نشاسته اصلاحشده با آنزیم و نشاسته اکسیدی آمادهشده به روش غوطهوری مورد آهارزنی سطحی قرار گرفتند و نهایتاً ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی کاغذهای آهارزنی شده اندازهگیری و مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج این تحقیق، گرانروی نشاسته اکسیدی با غلظت 5 درصد، در دمای 95 درجه سانتیگراد طی آمادهسازی به 51/17 سانتی پوآز رسید و برای دستیابی به این مقدار گرانروی نشاسته با α-آمیلاز در دمای 85 درجه سانتیگراد با مصرف 005/0 درصد بر مبنای وزن خشک نشاسته آماده شد. همچنین نتایج پخت نشاسته با افزودن α-آمیلاز نشان داد که با تغییر دما، مدتزمان، غلظت آنزیم و نشاسته خام، امکان دستیابی به طیف متنوعی از گرانروی وجود دارد. ارزیابی ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی نشان از بهبود بیشتری در ویژگیهای کاغذ شامل شاخصهای مقاومت به کشش طولی (30 درصد) و عرضی (28 درصد)، پارگی طولی (15 درصد) و عرضی (7 درصد)، ترکیدگی (15 درصد)، لهیدگی کنگره (7 درصد) و لهیدگی حلقه کاغذ (30 درصد) آهارزنی شده با نشاسته اصلاحشده با آنزیم در مقایسه با نشاسته اکسیدی داشت. بهطورکلی استفاده از آنزیم α-آمیلاز در مقایسه با نشاسته اکسیدی امکان آمادهسازی اقتصادی نشاسته با گرانروی متنوع برای شرایط مختلف جهت ارتقاء معینی در ویژگیهای کاغذ را فراهم میآورد که میتواند برای کاربرد صنعتی موردتوجه قرار گیرد.
رضایتی چرانی, پژمان, کلانتری چروده, سونیا, عزیزی موصلو, احمد. (1399). تاثیر استفاده از نشاسته خام از طریق اصلاح با آنزیم α-آمیلاز برای آهار زنی سطحی کاغذ به عنوان جایگزینی برای نشاسته اکسیدی. مجله صنایع چوب و کاغذ ایران, 11(3), 433-443.
MLA
پژمان رضایتی چرانی; سونیا کلانتری چروده; احمد عزیزی موصلو. "تاثیر استفاده از نشاسته خام از طریق اصلاح با آنزیم α-آمیلاز برای آهار زنی سطحی کاغذ به عنوان جایگزینی برای نشاسته اکسیدی". مجله صنایع چوب و کاغذ ایران, 11, 3, 1399, 433-443.
HARVARD
رضایتی چرانی, پژمان, کلانتری چروده, سونیا, عزیزی موصلو, احمد. (1399). 'تاثیر استفاده از نشاسته خام از طریق اصلاح با آنزیم α-آمیلاز برای آهار زنی سطحی کاغذ به عنوان جایگزینی برای نشاسته اکسیدی', مجله صنایع چوب و کاغذ ایران, 11(3), pp. 433-443.
VANCOUVER
رضایتی چرانی, پژمان, کلانتری چروده, سونیا, عزیزی موصلو, احمد. تاثیر استفاده از نشاسته خام از طریق اصلاح با آنزیم α-آمیلاز برای آهار زنی سطحی کاغذ به عنوان جایگزینی برای نشاسته اکسیدی. مجله صنایع چوب و کاغذ ایران, 1399; 11(3): 433-443.