TY - JOUR ID - 36139 TI - بسته‌بندی کاغذی جدید پوشش‌دهی شده با پوشش ممانعتی پایدار شده بر پایه موم پلی‌اتیلن برای استفاده در بسته‌بندی‌های مواد غذایی JO - مجله صنایع چوب و کاغذ ایران JA - IJWP LA - fa SN - 2008-9066 AU - مرزبانی, پویا AU - آزادفلاح, محمد AU - یوسف زاده, مریم AU - نجفی, فرهود AU - پوربابایی, احمد علی AD - گروه علوم و مهندسی صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران کرج، ایران AD - گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران AD - دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران. AD - پژوهشکده پوشش های سطح و فناورری های نوین، پژوهشگاه علوم و فناوری رنگ و پوشش، تهران، ایران. AD - گروه علوم خاک، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران. Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 11 IS - 1 SP - 85 EP - 95 KW - بسته بندی مواد غذایی KW - مقوا KW - پوشش ممانعتی KW - پروتئین ایزوله سویا KW - موم پلی اتیلن DO - N2 - بسته­بندی مواد غذایی به‌عنوان یک‌لایه محافظ، یکی از مهم‌ترین عواملی است که نقش کلیدی در تأمین بهداشت و سلامت مواد غذایی ایفا می­کند. هدف از این پژوهش تهیه یک ماده بسته­بندی کاغذی جدید از طریق پوشش­دهی با یک پوشش ممانعتی پراکنده جدید بر پایه ترکیبی از پروتئین ایزوله سویا و امولسیون موم پلی‌اتیلن بود. برای این منظور ویژگی­های مکانیکی، مقاومت به جذب آب و نفوذپذیری در برابر اکسیژن نمونه­ها موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اگرچه با افزودن موم پلی‌اتیلن مقاومت کششی مقواهای پوشش­دار کاهش پیدا کرد اما اختلاف قابل‌توجهی بین مقواهای پوشش­دهی شده با پروتئین و ترکیب حاوی 30 درصد موم پلی‌اتیلن وجود نداشت و مقواهای پوشش­دهی شده با ترکیب حاوی 50 درصد موم پلی‌اتیلن تنها کاهش 6 درصدی در مقایسه با نمونه­های پوشش­دهی شده با پروتئین نشان دادند. با افزایش سهم پلی‌اتیلن در فرمولاسیون پوشش میزان نفوذپذیری اکسیژن در مقواهای پوشش­دار افزایش یافت اما میزان جذب آب و نفوذپذیری بخارآب به‌طور چشمگیری کاهش پیدا کرد. UR - https://www.ijwp.ir/article_36139.html L1 - https://www.ijwp.ir/article_36139_9cf6083fcf68d46397a633c2d9765e7b.pdf ER -