TY - JOUR ID - 36077 TI - اثر فشرده‌سازی سطحی چوب کاج جنگلی بر اشباع‌پذیری و توزیع میکروسکوپی محلول اشباع کننده در آن JO - مجله صنایع چوب و کاغذ ایران JA - IJWP LA - fa SN - 2008-9066 AU - طارمیان, اصغر AU - غلامپور, بهنام AU - اولادی, رضا AU - افهامی سیسی, داوود AD - گروه مهندسی علوم و صنایع چوب و کاغذ AD - کارشناسی ‌ارشد بیولوژی و آناتومی چوب ، دانشکده منابع طبیعی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران AD - دانشیار، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه تهران AD - استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 11 IS - 1 SP - 57 EP - 69 KW - فشرده‌سازی سطحی KW - Pinus sylvestris KW - اشباع‌پذیری KW - توزیع میکروسکوپی DO - N2 - در این پژوهش، اثر فشرده­سازی سطحی بر اشباع­پذیری چوب کاج جنگلی و توزیع میکروسکوپی محلول اشباع در آن بررسی شد. فشرده­سازی در دو سطح 10 و 20 درصد و در دو جهت شعاعی و مماسی در دمای 160 درجه سانتی­گراد و فشار20 کیلوگرم بر سانتی­متر مربع در رطوبت تعادل 12 درصد برای مدت 3 دقیقه انجام شد. به‌منظور بررسی اشباع­پذیری، نمونه­ها به روش فشار متناوب همراه با خلاء ابتدایی با استفاده از رنگ رودامینB با غلظت5/0 درصد اشباع شدند و سپس با استفاده از نرم­افزار ImageJ و میکروسکوپ نوری، پارامترهای اشباع­پذیری اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد که اثر فشرده­سازی بر اشباع­پذیری متأثر از جهت و مقدار فشرده­سازی است. در اثر فشرده­سازی، بر اشباع­پذیری پره­های چوبی افزوده شد ولی تراکئیدهای عرضی اشباع نشدند. اشباع­پذیری چوب پایان بهتر از چوب آغاز بوده و کانال­های رزینی نیز به‌خوبی اشباع‌شده بودند. UR - https://www.ijwp.ir/article_36077.html L1 - https://www.ijwp.ir/article_36077_848bed2fdb71b1cdf00f98667e70f8b0.pdf ER -