TY - JOUR ID - 16812 TI - تاثیر غلظت محلول نشاستهی آنیونی در آهاردهی سطحی کاغذ بر ویژگیهای فیزیکی و مقاومتی کاغذ بازیافتی JO - مجله صنایع چوب و کاغذ ایران JA - IJWP LA - fa SN - 2008-9066 AU - الیاسی, شکوفه AU - جلالی ترشیزی, حسین AD - دانش‌آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی فناوری تولید سلولز و کاغذ، دانشکده مهندسی انرژی و فناوری های نوین، دانشگاه شهید بهشتی، پردیس زیرآب، مازندران، ایران AD - استادیار گروه مهندسی فناوری تولید سلولز و کاغذ، دانشکده مهندسی انرژی و فناوری های نوین، دانشگاه شهید بهشتی، پردیس زیرآب، مازندران، ایران Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 7 IS - 4 SP - 487 EP - 497 KW - آهاردهی سطحی KW - نشاسته‌ی آنیونی KW - جذب آب KW - ویژگی‌های فیزیکی و مقاومتی DO - N2 - آهاردهی سطحی کاغذ توسط نشاسته‌ی آنیونی با هدف بررسی تاثیر تغییر غلظت آن بر ویژگی‌های فیزیکی و مقاومتی کاغذ بازیافتی انجام پذیرفت. بدین منظور کاغذ دست ساز با گرماژ 100 گرم بر متر مربع از خمیرکاغذهای بازیافتی مخلوط و با حضور یک درصد نشاسته کاتیونی تهیه و عامل آهاردهی در غلظت‌های (0 و 10-3 درصد) بر سطح کاغذ ساخته‌شده اعمال گردید. اعمال و افزایش غلظت محلول نشاسته مزبور منجر به بر سطح ماندن بیشتر آن و نفوذ کمتر به درون ساختار کاغذ (در راستای Z) گشته و در نتیجه ماهیت آبگریزی بیشتر و بهتری را برای کاغذ فراهم و کاهش معنی‌داری در میزان جذب آب کاغذ پدید آورده که تغییر غلظت نشاسته تا 5 درصد افت شدید جذب آب کاغذ را بوجود آورده‌است. همچنین نتایج نشان‌داد که با اعمال و افزایش غلظت نشاسته آنیونی به‌دلیل جذب و افزایش جذب نشاسته‌ بر سطح و نفوذ به ساختار کاغذ، ویژگی‌های مقاومتی سفتی خمشی و شاخص‌های کشش و ترکیدن افزایش یافته که شدت افزایش در غلظت‌های تا 5 درصد چشمگیرتر بوده‌است. امکان و احتمال نفوذ موثر بخشی از نشاسته در منافذ ساختار کاغذ و افزایش پیوندیابی بین لیفی وجود داشته که افزایش غلظت و ویسکوزیته‌ی محلول نشاسته باعث کم-شدن این نقش در کاغذ و حفظ بیشتر آن بر سطح کاغذ می‌شود که به شکل بهبود پیوسته صافی سطح پدیدار گردید. با افزایش غلظت نشاسته شاخص مقاومت در برابر پارگی از روندی نزولی برخوردار بوده که به ایجاد فیلم شکننده نشاسته بر سطح نسبت داده می‌شود. بطور کلی افزایش غلظت محلول نشاسته آنیونی تا سطح 5 درصد بهینه گزارش می‌گردد. UR - https://www.ijwp.ir/article_16812.html L1 - https://www.ijwp.ir/article_16812_cddda5f683fa9745fcf1e1799d6ac079.pdf ER -