%0 Journal Article %T بررسی تاثیر زمان و دمای فراوری شیمیایی (پخت) بر ویژگی‎های خمیر کاغذ CMP از ساقه کلزا %J مجله صنایع چوب و کاغذ ایران %I انجمن علوم و صنایع چوب و کاغذ ایران %Z 2008-9066 %A حسین پور, رضا %A جهان لتیباری, احمد %A تاجدینی, آژنگ %A سپیده دم, سید محمد جواد %A حسین, ، محمد علی %D 2012 %\ 01/01/2012 %V 2 %N 1 %P 533-62 %! بررسی تاثیر زمان و دمای فراوری شیمیایی (پخت) بر ویژگی‎های خمیر کاغذ CMP از ساقه کلزا %K کلزا %K خمیر کاغذ شیمیایی- مکانیکی %K بازده %K میانگین طول الیاف %K ویژگی مقاومتی %R %X ساخت خمیر کاغذ شیمیایی- مکانیکی از پسماند کلزا با هدف بررسی تاثیر زمان و دمای مرحله فراوری شیمیایی بر کیفیت خمیر کاغذ از ساقه کلزا انجام گرفته است. متغیرهای فراوری شیمیایی شامل دو دمای 125 و 145 درجه سلسیوس و سه زمان 15، 30 و 45 دقیقه و با مصرف 4٪ هیدروکسید سدیم و 8٪ سولفیت سدیم در یک محفظه پخت تحت فشار انجام گرفت. بازده قابل قبول بین کمینه 8/53٪ تا بیشینه 63٪ بود و بازده کل بین 6/57٪ تا 9/68٪ تعیین شد. میزان لیگنین باقی مانده در خمیر کاغذ با بازده کمتر معادل 19٪ و برای  بازده زیادتر برابر با 4/20٪ بود. هولوسلولز خمیر کاغذ نیز بین 5/72٪ تا 74٪ و درجه روانی اولیه بین 520 تا 590 میلی لیتر استاندارد کانادایی اندازه گیری شده است، که پس از 500 دور پالایش در پالایشگر PFI به حدود 300 میلی لیتر استاندارد کانادایی رسید. طبقه بندی الیاف خمیر کاغذ پالایش نشده با استفاده از غربال های بوئر- مکنت انجام شد.  میانگین طول الیاف بین 6/0 تا 7/0 میلی متر بود و میزان نرمه های عبور کرده از غربال 100 مش بین 9 تا 4/10% اندازه گیری شد. شاخص مقاومت در برابر کشش خمیر کاغذ پالایش نشده بین 47/15 تا 14/26 N.m/g اندازه گیری شده که پس از پالایش به 74/19 تا 19/35  N.m/g افزایش یافت. شاخص مقاومت در برابر پاره شدن خمیر کاغذهای پالایش نشده بین 91/2 تا 34/ 4   /g2 m.Nm متغیر بوده که پس از پالایش به 21/3 تا 68/ 4 /g2 m.Nmافزایش یافته است. شاخص مقاومت در برابر ترکیدن خمیر کاغذهای پالایش نشده کمتر از یک /g2kPa.m بوده است که پس از پالایش به بیشینه 70/1/g2kPa.m افزایش یافت. %U https://www.ijwp.ir/article_11442_744d48e3d2f29de472d5e6356cd353bd.pdf